Mannen moeten hun koffieconsumptie strikt controleren.

Artsen uit het VK hebben uitgesproken dat verslaving aan oploskoffie de seksuele gezondheid van mannen nadelig kan beïnvloeden.

Oploskoffie kan op geen enkele manier een gezonde drank voor mannen worden genoemd – en dat allemaal vanwege de fytohormonen die het bevat, die de potentie kunnen verzwakken.

Volgens doktoren uit Cambridge hebben fytohormonen een effect op het mannelijk lichaam dat vergelijkbaar is met het effect van het “vrouwelijke” hormoon oestrogeen. “Mannen die te veel oploskoffie drinken, lopen het risico een buik en bijna vrouwelijke borsten te krijgen, en erectieproblemen te krijgen”, aldus de therapeuten.

De hoeveelheid koffie die tot gezondheidsproblemen bij mannen kan leiden, is vrij hoog – vijf kopjes per dag. Volgens experts is het in plaats daarvan beter om een ​​of twee kopjes van de drank per dag te drinken – strikt gemalen en vla. In dit geval kan de seksuele functie daarentegen worden versterkt, zeggen experts.

Het is opmerkelijk dat het effect van het misbruik van oploskoffie op mannen wetenschappers vergeleken met te frequente consumptie van bier. Van beide dranken is aangetoond dat ze zwaarlijvigheid van het vrouwelijke type bij de mannelijke figuur bevorderen.