Erectiestoornissen zijn het onvermogen om een ​​aanhoudende erectie of volledige geslachtsgemeenschap te krijgen. Dit is een fysiologische of psychologische pathologie die verhindert dat partners van intimiteit genieten vanwege problemen met erectie, gebrek aan ejaculatie of orgasme bij een man. Gewoonlijk is de reden om contact op te nemen met een uroloog of androloog een situatie waarin, zelfs bij sterke seksuele opwinding, het holle lichaam van de penis niet met bloed wordt gevuld, dat wil zeggen dat het niet in een rechtopstaande toestand terechtkomt.


Typische symptomen

Volgens statistieken van de WHO komt erectiestoornis voor bij 10% van de mannen na de leeftijd van 21 jaar en bij een derde van alle vertegenwoordigers van het sterkere geslacht bij het bereiken van de leeftijd van 60 jaar. En dit cijfer blijft stijgen. Tegelijkertijd vraagt ​​slechts 22% van de mannen professioneel advies van een arts en begint slechts 36% van dit aantal met de voorgestelde behandeling. De meerderheid doet echter onafhankelijke pogingen om het probleem te bestrijden, met behulp van dubieuze geneesmiddelen met een onbewezen werkzaamheid. Deze benadering geeft in het beste geval een kortetermijneffect en in het slechtste geval leidt tot een complete stoornis van de seksuele functie.

Om uzelf niet bloot te stellen aan het risico van onomkeerbare veranderingen en ernstige complexen van seksueel onvermogen, moet u naar een afspraak met een uroloog gaan als de volgende waarschuwingssignalen verschijnen:

 • gebrek aan erectie in de ochtend;
 • versnelde ejaculatie;
 • onvermogen om een ​​volledige erectie te krijgen tijdens masturbatie;
 • het vertragen van de snelheid van het ontstaan ​​van een erectie, zelfs bij sterke seksuele opwinding.

Oorzaken en behandeling

Erectiestoornissen bij mannen, als gevolg van pathologische veranderingen van organische aard, ontwikkelen zich geleidelijk. Meestal gaat het gepaard met een afnemende interesse in seksualiteit. Een moeilijkere situatie is de aanwezigheid van psychogene problemen (depressie, stress, psychisch trauma, chronische vermoeidheid, etc.). De meeste van deze patiënten behouden ‘s ochtends een erectie en de mogelijkheid van zelfvoldoening, en de kenmerkende stoornissen worden precies waargenomen tijdens het proces van intimiteit met een partner. Bij pathologieën van een gemengd type worden beide bovengenoemde factoren de oorzaak.

Een van de belangrijkste risico’s die een disfunctie van de mannelijke potentie veroorzaken:

 • roken voor een lange periode;
 • alcohol misbruik;
 • diabetes;
 • hypertensie;
 • ischemie van het hart;
 • depressie;
 • neurosen en andere psychische stoornissen;
 • de periode van aanpassing van het lichaam met een sterke verandering in levensstijl en voeding;
 • het nemen van bepaalde medicijnen;
 • zittend werk;
 • de gevolgen van de opgelopen verwondingen;
 • chirurgische ingrepen in het genitale gebied.

Langdurige depressie leidt in ongeveer 25% van de gevallen tot erectieproblemen. Dit geldt vooral voor jonge en middelbare leeftijd. In dergelijke situaties moet de behandeling van erectiestoornissen bij mannen uitgebreid zijn en regelmatige bezoeken aan een psychotherapeut omvatten. Organische aandoeningen komen veel vaker voor. Ze treden meestal op als gevolg van veranderingen in de wanden van bloedvaten die ontstaan ​​als gevolg van de natuurlijke verouderingsprocessen van het lichaam.

Het succes van de therapie hangt voornamelijk af van de juiste definitie van de etiologie van de aandoening. Bij aanwezigheid van een psychogeen probleem kunnen seksuele gezondheid en activiteit worden hersteld met behulp van overleg met een gespecialiseerde specialist. Helaas kan dit niet gezegd worden over ernstige organische aandoeningen die verband houden met chirurgische behandeling of zelfs verwijdering van de prostaatklier. In elk geval is echter gekwalificeerde medische zorg nodig, die de progressie van de ziekte zal stoppen en onomkeerbare gevolgen zal voorkomen.

Schokgolftherapie (SWT)

De essentie van schokgolftherapie is een licht schokeffect op weefsels, waarbij de elasticiteit terugkeert naar de wanden van bloedvaten, wat bijdraagt ​​aan het herstel van de normale bloedtoevoer. Bij de behandeling van erectiestoornissen wordt na 1-3 sessies een tastbaar positief resultaat waargenomen.

Een dergelijke therapie is rechtstreeks gericht op de oorzaak van de pathologie, dus het elimineert niet alleen de symptomen. Het voltooien van de volledige kuur geeft een langdurig en blijvend effect, zelfs zonder farmacologische ondersteuning of met minimale hoeveelheden ervan. In sommige gevallen kan schokgolftherapie een operatie voorkomen. De methode is pijnloos en vormt geen bedreiging voor de patiënt met negatieve gevolgen.
Magnetische lasertherapie (MLT)

Door de dubbele werking van het magnetische veld en de laserstraling kan de penetratiediepte van de pulsen worden vergroot. MLT verhoogt de effectiviteit van medicijnen, elimineert pijn in de urethra en het uitwendige genitale gebied en verbetert de kwaliteit van de erectie aanzienlijk. Behandeling van erectiestoornissen bij mannen is met deze methode pijnloos en comfortabel Bij oppervlakkige bestraling krijgt de patiënt een speciale bril ter bescherming van de ogen.
Ozontherapie

Ozontherapie is een onschadelijke en eenvoudige techniek waarmee u een uitgesproken resultaat kunt krijgen bij de behandeling van erectiestoornissen. De procedure bestaat uit de intraveneuze toediening van een zoutoplossing verzadigd met een zuurstof-ozonmengsel. De concentratie wordt bepaald door de arts. Een druppelaar wordt gedurende 30 minuten geplaatst. Als resultaat van de ozontherapie (5-15 procedures):

 • pathogene schimmels, bacteriën, virussen worden vernietigd;
 • zuurstofvoorziening van het bloed vindt plaats;
 • het lumen van bloedvaten zet uit;
 • ontsteking is verwijderd;
 • metabolische processen worden versneld;
 • algemene en lokale immuniteit wordt versterkt.

Prostaat massage

Therapeutische massage van de prostaatklier wordt uitgevoerd door een uroloog om de bloedstroom naar dit orgaan te normaliseren. Dit elimineert het gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen in de weefsels. Bovendien wordt gezorgd voor een vrije uitstroom van prostaatsecretie, het verwijderen van congestie, een afname van ontstekingen en een toename van het effect van medicijnen.