De vraag staat vierkant.

Mee eens, in gezondheidsaangelegenheden zullen de meeste mannen pas een vinger uitsteken als er iets heel belangrijks lijdt. Alles onder de gordel heeft natuurlijk prioriteit.

Ze zeggen dat als je de communicatie met een smartphone misbruikt, je zelfs zonder een intiem leven kunt komen te zitten. Geschillen tussen seksuologen duren tot op de dag van vandaag.

Maar zijn de enge verhalen over het verhitten van de testikels zo serieus? Of is actief testosteron veilig?

Je moet de vijand van gezicht kennen

ongelukkig jong koppel in de slaapkamer

Erectiestoornissen – het is dit vreselijke woord dat mannen bang maakt die hun smartphone niet loslaten. Over het algemeen geldt dat hoe dichter het apparaat bij alles wat belangrijk is, hoe slechter het voor u is, wat logisch is.

Smartphones zenden natuurlijk ultrafrequente elektromagnetische straling uit, maar de ontwikkelaars hebben rekening gehouden met het verbruik. Leuk vinden.

Een van deze indicatoren is SAR (of Specific Absorbtion Rate), waarvan de snelheid 2 W / kg is. Meestal haalt zelden iemand dit cijfer: de meeste smartphones hebben een SAR van 0,5 tot 1,0. Dus alles is in orde hier.

Een van de gevaarlijkste smartphones voor de gezondheid is trouwens de iPhone 5s – 0,979 W / kg. Het staat op de derde plaats op de lijst van de meest schadelijke smartphones. HTC One Mini 2 staat op de eerste plaats – 1,46 W / kg. Vervolgens komt de Nokia Asha 503 met 1,43 W / kg.

Wat zeggen de wetenschappers?

En wetenschappers, verre van technische normen, zeggen het tegenovergestelde.

1. Hongaarse urologen hebben 300 mannen onderzocht die een jaar een telefoon in hun broekzak droegen. De hoeveelheid van hun sperma daalde met een derde, en ook de kwaliteit leed eronder.

Geef niet alles de schuld van smartphones. Misschien is stress, roken de schuld van alles, of gewoon moe, bij wie het niet gebeurt. Zoals ze zeggen, als je normaal wilt staan, vergeet dan niet om regelmatig te rusten en op je gezondheid te letten!

2. Artsen uit Canada voerden ook een experiment uit, maar dit keer op veldmuizen. Ze werden regelmatig bestraald met elektromagnetische golven die qua frequentie vergelijkbaar waren met die van mobiele straling. Als gevolg hiervan waren de muizen niet meer in elkaar geïnteresseerd en daalde het testosteron in het bloed.

3. Russische wetenschappers gingen ook niet opzij, maar erkennen dergelijke problemen helemaal niet. Ze geloven dat alcohol, een zittende levensstijl en stress erecties kunnen schaden. Alles is goed met mate, weet je.
Uiteindelijk

Over het algemeen is het onderwerp controversieel, maar één ding is duidelijk: verwarm belangrijke plekken met je smartphone minder. Je hoeft natuurlijk niet in een foliehoed te lopen, maar het is de moeite waard om jezelf een pauze te gunnen van apparaten. Je kunt deze tijd beter met je vriendin doorbrengen, zie je, en de dingen zullen bergopwaarts gaan;)