Erectiestoornissen zijn het onvermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden, wat nodig is voor geslachtsgemeenschap. In de meeste gevallen is de ziekte gebaseerd op vasculaire pathologieën, neurologische, psychologische en hormonale stoornissen. De ziekte kan ook worden veroorzaakt door een aantal medicijnen te nemen.

Deze pathologie beïnvloedt voornamelijk de reproductieve functie van een man en zijn psychologische toestand. Daarom moet u onmiddellijk contact opnemen met een specialist als de eerste tekenen van erectiestoornissen optreden, aangezien het begin van het gebruik van de therapie in een vroeg stadium van de ziekte complicaties voorkomt.

Classificatie

Erectiestoornissen (of ED) kunnen worden onderverdeeld in:

  • psychogeen (ongeveer 40% van de gevallen);
  • biologisch (tot 30% van de gevallen);
  • gemengd (ongeveer 25% van de gevallen);
  • zonder exacte reden (ongeveer 5%).

Wat de oorzaak van de symptomen van erectiestoornissen ook is, elke aandoening vereist een gedetailleerd onderzoek, waarbij de exacte oorzaak van de pathologie en de juiste behandeling worden vastgesteld.
Om redenen van voorkomen is erectiestoornis:

  • primair (de man heeft nooit de kans gehad om een ​​erectie te krijgen);
    secundair (verworven tijdens het leven).
  • Primaire impotentie treedt bijna altijd op tegen de achtergrond van psychologische factoren of anatomische stoornissen.
  • De secundaire vorm van pathologie ontwikkelt zich in 90% van de gevallen, heeft een organische etiologie. De meeste mannen met de aandoening ontwikkelen snel psychologische stoornissen die de ziekte verergeren.

Opkomst en stroming

Erectiestoornissen kunnen spontaan optreden of zich geleidelijk ontwikkelen. Het komt vaak voor dat impotentie van periodieke aard is en verdwijnt na het oplossen van het externe probleem. Als het probleem echter aanhoudt of als de frequentie van niet-succesvolle geslachtsgemeenschap frequenter wordt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Behandeling

De behandeling van de ziekte hangt rechtstreeks af van de redenen die de ziekte hebben veroorzaakt.

Als erectiestoornissen worden veroorzaakt door psychologische factoren, wordt de patiënt voor behandeling doorverwezen naar een sekstherapeut en psychotherapeut. Bovendien vereist de aanwezigheid van een overtreding psychologische ondersteuning om de ontwikkeling van complexen te voorkomen.

Als impotentie wordt veroorzaakt door medicatie, wordt de erectiele functie hersteld wanneer de medicatie wordt stopgezet.

Als de overtreding is gebaseerd op andere pathologieën, is het noodzakelijk om een ​​therapie voor deze ziekte te ondergaan.

Voor hormonale stoornissen kan hormoonsuppletietherapie met testosteron of andere hormonen worden aanbevolen, afhankelijk van de aandoening.