Psychologisch

Omdat de oorzaken van impotentie (erectiestoornissen) vaak geen fysieke afwijkingen zijn die in het lichaam van een man zijn opgetreden, maar zijn psychische toestand, groeit het probleem als een sneeuwbal. Hoe angstiger, depressiever en overstuurder een man is, hoe groter de kans op een volgende mislukking en hoe dieper de depressie.

Dit fenomeen wordt “psychologische impotentie” genoemd en is buitengewoon wijdverbreid: er is waarschijnlijk geen enkele man van 35-40 jaar die niet minstens één keer in zijn leven gefaald zou hebben bij het hebben van geslachtsgemeenschap.

Oorzaken

In de regel is hier niets abnormaals aan, aangezien de mannelijke seksuele functie extreem afhankelijk is van de psycho-emotionele toestand van de man. Stress, vermoeidheid en hard werken kunnen leiden tot een tijdelijk onvermogen om geslachtsgemeenschap te hebben. Maar er zijn gevallen waarin de oorzaak van impotentie een ziekte is. Erectiestoornissen kunnen dus een gevolg zijn van ziekten van het centrale zenuwstelsel, vaatziekten, diabetes mellitus, het kan ook ontstaan ​​als gevolg van behandeling met het gebruik van bepaalde medicijnen.

Natuurlijk zal niemand het verlies van zijn mannelijke kracht verdragen, ook al is het maar tijdelijk, de noodzaak om actie te ondernemen wordt door iedereen begrepen, maar heel vaak wordt het starten van een effectieve behandeling voor impotentie belemmerd door een gevoel van schaamte, het onvermogen om zichzelf ‘minderwaardig’ toe te geven is niet dat in het bijzijn van een vreemdeling, maar zelfs in het bijzijn van een echtgenoot of partner.

Een man begint te proberen uit te vinden hoe hij zijn eigen impotentie kan behandelen, ontwijkt onder elk voorwendsel geslachtsgemeenschap en verliest of verliest zelfvertrouwen, wat het probleem verergert. Sommigen proberen het probleem op te lossen met behulp van alcohol, anderen beginnen van partner te veranderen. Beide verergeren in de regel alleen psychologische problemen en verergeren de toestand van het centrale zenuwstelsel.

De belangrijkste tekenen van psychologische disfunctie

De belangrijkste tekenen van psychologische impotentie worden beschouwd als:

een erectie hebben tijdens de slaap (bijvoorbeeld ‘s ochtends) of tijdens onvrijwillige momenten en de afwezigheid ervan tijdens de’ belangrijkste momenten ‘
erectie en het vermogen om te ejaculeren tijdens handmatige, orale en andere niet-traditionele soorten geslachtsgemeenschap

Psychische impotentie kan hardnekkig zijn en vaak moeilijk om zelf mee om te gaan. Daarom raden we aan contact op te nemen met specialisten die psychologische training zullen geven, hormoontherapie te gebruiken om de secretie van testosteron te verhogen of andere methoden te gebruiken om impotentie te behandelen.

De belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen

Lange tijd werd aangenomen dat de belangrijkste oorzaken van impotentie psychogene stoornissen of een tekort aan testosteron zijn. Maar studies van de afgelopen decennia hebben aangetoond dat de oorzaak van impotentie meestal organische veranderingen in het mechanisme van erectie zijn.

Psychogeen

Depressie
Ongerustheid

Neurogeen

Neurotransmitterstoornissen ter hoogte van het ruggenmerg of de hersenen
Trauma
Spinale myelodysplasie
Schade aan de tussenwervelschijf
Multiple sclerose
Diabetes (perifere neuropathie)
Alcoholmisbruik (binge-behandeling)
Operaties aan de bekkenorganen
Hormonale deficiëntie

Arterieel

Hypertensie
Roken
Suikerziekte
Hyperlipidemie (verhoogd vetgehalte in het bloed)

Veneus

Functionele schade aan het veno-occlusieve mechanisme

Medicinaal

Gebruik van antihypertensiva, antidepressiva, luteïniserend hormoon en zijn analogen