Populaire psychologische redenen:


1. Problemen in een relatie met een partner

Een erectie begint in de hersenen. Als dit orgaan van een man om de een of andere reden een bepaalde vrouw niet meer als een opwindend object beschouwt, zal het erectiemechanisme niet worden geactiveerd.
2. Stress

Nerveuze spanning interfereert soms met Kan stress en angst erectiestoornissen veroorzaken? de hersenen geven signalen correct door aan de geslachtsorganen. Dit betekent dat de penis zich niet met bloed kan vullen of niet kan stijgen.
3. Angst, twijfel aan zichzelf

Sterke gevoelens (“Zullen ze ons niet zien?”, “Wat als ik het niet kan?”, “Is er echt zo’n meisje – en bij mij?!”) Beïnvloeden de overdracht van zenuwimpulsen even negatief als stress .
4. Depressie

Angst, een laag zelfbeeld en schuldgevoelens die gepaard gaan met depressie zijn op zichzelf schadelijk voor de erectie. Bovendien verliezen mannen in deze toestand vaker dan vrouwen de interesse van Depression Basics in hun eens favoriete bezigheid – ook seks.

Nog triester is dat antidepressiva ook de zin in seks kunnen onderdrukken en het proces van opwinding en orgasme kunnen vertragen.
5. Slechte gewoonten

In het bijzonder roken. Wat op sigarettenverpakkingen staat, is waar. Roken verbetert echt Is de relatie tussen het roken van sigaretten en erectiestoornissen bij mannen onafhankelijk van cardiovasculaire aandoeningen? Bevindingen van een populatie-gebaseerd cross-sectioneel onderzoek naar het risico op erectiestoornissen.

Artsen kijken ook met argwaan naar alcoholmisbruik. De gegevens hier zijn echter niet zo eenduidig. In sommige gevallen maakt alcohol het later die avond moeilijk: afnemende alcoholvergiftiging en de seksuele opwinding van mannen. Maar niet per se.

Feit is dat alcohol een tegenstrijdig effect heeft op alcoholgebruik en erectiestoornissen: meta-analyse van populatiestudies. Enerzijds drukken sterke dranken het zenuwstelsel, dat wil zeggen dat ze de overdracht van signalen van de hersenen naar de geslachtsorganen bemoeilijken. Aan de andere kant bevrijden ze, verwijderen ze enkele fysiologische remmen en vergroten daardoor het seksuele verlangen.

Hoe ernstig alcoholmisbruik uw specifieke seksuele functie zal beïnvloeden, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld: hoe oud ben je, of je rookt, of je aan overgewicht lijdt. Maar aangezien alcohol op zichzelf uw gezondheid niet verbetert, is het beter om het er niet mee te overdrijven.

Wat zijn de fysieke oorzaken van erectiestoornissen

We hebben het over ziekten of aandoeningen die verband houden met afwijkingen in de hersenen, hormonale verstoringen, de bloedsomloop of de overdracht van zenuwimpulsen. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van erectiestoornissen (ED). Symptomen en oorzaken.

1. Overgewicht

Zwaarlijvige mannen hebben lage testosteronniveaus Verlaagd testosteron bij mannelijke obesitas: mechanismen, morbiditeit en management. En het beïnvloedt zowel het libido als de erectie. Bovendien kan zwaarlijvigheid hypertensie en verharding van de slagaders veroorzaken, waardoor de bloedtoevoer naar de penis afneemt.

En een wazig lichaam met overgewicht is een veelvoorkomende oorzaak van een laag zelfbeeld. Je weet al wat het bedreigt.

2. Hypertensie

Ongeveer 30% van de mannen met hoge bloeddruk klaagt over nieuwe inzichten in met hypertensie samenhangende erectiestoornissen of erectiestoornissen.

En hier is er een vicieuze cirkel: potentieproblemen kunnen worden veroorzaakt door zowel hypertensie als de medicijnen die het behandelen.

3. Hoog cholesterol

“Slechte” cholesterol zet zich af op de wanden van de bloedkanalen en vormt daarop vettige plaques. Ze vernauwen het lumen van bloedvaten, verstoren de bloedcirculatie en verstoren in het bijzonder de bloedtoevoer naar de penis. Onder dergelijke omstandigheden is het moeilijk om een ​​stabiele, sterke erectie te krijgen.

4. Ziekten van het cardiovasculaire systeem

Elke storing in het werk van het hart en de bloedvaten verstoort het mechanisme van de erectie.

5. Diabetes mellitus

Erectiestoornissen en diabetes: neem de controle vandaag de dag beschadigt de zenuwen en bloedvaten. Met voorspelbare gevolgen voor een erectie.

Ook het feit dat bij diabetes mellitus de testosteronspiegel vaak wordt verlaagd door hypogonadisme (laag testosteron) draagt ​​hieraan bij.

6. Slaapstoornissen

Slaap is een essentieel biologisch proces dat nodig is voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Slaap, slaapstoornissen en seksuele disfunctie Fysiologische processen worden in het lichaam verstoord als we niet genoeg slaap krijgen. De testosteronproductie verslechtert bijvoorbeeld en de spierreflexen nemen af ​​- ook in de bulbocavernosus-spier, die verantwoordelijk is voor het optillen van de penis tijdens erectie. De uitkomst is voorspelbaar.

Slapeloosheid, obstructieve slaapapneu, rustelozebenensyndroom en andere slaapstoornissen zijn nauw verbonden met de ontwikkeling van erectiestoornissen.

7. Multiple sclerose

Multiple sclerose is een ziekte waarbij zenuwvezels, verspreid over de hersenen en het ruggenmerg, beschadigd raken (vandaar de naam “diffuus”). Signalen van de hersenen naar organen, weefsels en terug beginnen met een hapering over te gaan, wat de gezondheid, prestaties en potentie beïnvloedt.

8. Ruggenmergletsel

Erectiestoornissen kunnen het gevolg zijn van een val of een harde klap tegen de rug of het bekken.

Hoe erectiestoornissen te genezen:

Het hangt ervan af wat het probleem veroorzaakt. Daarom is de eerste stap om naar een therapeut te gaan. De arts zal een onderzoek uitvoeren, uw zenuw- en spierreflexen controleren, in detail vragen stellen over uw levensstijl en psychische toestand, aanbieden om bloed- en urinetests uit te voeren en eventueel een echo van de penis doen (dit is nodig om problemen met bloed op te sporen). stromen).

Het kan zijn dat uw situatie uitsluitend wordt veroorzaakt door een verkeerde manier van leven. In dit geval zal de therapeut erectiestoornissen (ED) adviseren. Diagnose en behandeling oefenen en u vertellen wat en hoe u in het dieet kunt corrigeren.

Als de oorzaak van erectiestoornissen dieper is, krijgt u een verwijzing naar een specialist. Het kan een uroloog, endocrinoloog, cardioloog, psychotherapeut zijn. Artsen kunnen u helpen bij het omgaan met de psychische en fysieke problemen die tot erectiestoornissen leiden.

Maar om een ​​erectie te herstellen, is het vaak niet nodig om op het einde van de therapie te wachten. Er zijn verschillende manieren om het probleem snel op te lossen:

Sommige medicijnen worden als pillen of injecties ingenomen. De medicijnen verbeteren de bloedcirculatie en de geleiding van zenuwsignalen.
Hormoonvervangende therapie. Deze methode is aangewezen als er geen erectie is vanwege onvoldoende productie van een belangrijk hormoon.
Vacuümpompen gebruiken voor de penis. Deze apparaten zijn een holle buis met een handmatige of batterijgevoede pomp. De penis wordt in de buis ingebracht en vervolgens wordt er met behulp van een pomp lucht uit gepompt. Hierdoor ontstaat een vacuüm dat letterlijk bloed in de penis trekt. Vervolgens wordt een spanring op de basis van de penis geplaatst om het bloed binnen te houden en de penis stevig te houden. De ontvanger gaat af en u bent klaar voor actie. Denk eraan om de ring na geslachtsgemeenschap te verwijderen.
Falloprothesen. Het zijn ook penisimplantaten of penisimplantaten. De chirurg naait deze apparaten aan de zijkanten van de penis. Je kunt ze op het juiste moment opblazen en zo voor een erectie zorgen.

Uw arts zal u vertellen welke van deze opties in uw geval het meest effectief zijn.