De arts sprak over het gevaar van het coronavirus voor de gezondheid van mannen; de relatie tussen COVID-19 en testosteron werd bekend.

Volgens recente studies hebben mannen anderhalf keer meer kans om coronavirus te krijgen en anderhalf keer meer kans om eraan te sterven. Dit komt door het mannelijke chromosoom. Volwaardig lid van de Europese Vereniging van urologen, kandidaat van medische wetenschappen, universitair hoofddocent Zufar Khakimkhodjaev vertelde over hoe gevaarlijk het coronavirus is voor de gezondheid van mannen en wat de behandeling ervan kan blijken te zijn.

Het effect van testosteron

“Er is bewijs dat testosteronniveaus de ernst van de ziekte beïnvloeden. Misschien is dat de reden waarom bij sommige jonge mannen het coronavirus langdurige malaise, beroertes en hartaanvallen veroorzaakt. Het behoort tot dezelfde groep virussen als SARS – de veroorzaker van SARS, die in sommige gevallen leidde tot ontstekingsprocessen in de mannelijke geslachtsklieren,” zei Zufar Khakimkhodjaev.

Angst voor onvruchtbaarheid

Op dit moment zijn er weinig gegevens over de vraag of een coronavirusinfectie onvruchtbaarheid veroorzaakt. De uroloog benadrukte echter dat mannen in ieder geval op zichzelf moeten letten, aandacht moeten besteden aan hun gezondheid en moeten proberen niet besmet te raken.

foto testosteron en coronavirus: een uroloog sprak over de impact van infectie op de mannelijke vruchtbaarheid en potentie 2

“Het is noodzakelijk om over alle pathologieën te praten, zodat de arts de juiste behandeling kan voorschrijven. Bijvoorbeeld, Dexamethason is een corticosteroïde, en het moet worden gebruikt met de nodige voorzichtigheid, omdat steroïden sterk van invloed op de seksuele functie, ” khakimkhodjaev uitgelegd.

Effect op de potentie

Zufar Khakimkhodjaev merkte op dat sommige protocollen voor de behandeling van coronavirusinfectie geneesmiddelen bieden die het niveau van testosteron verminderen. Daarom moet een man na behandeling en herstel zijn gezondheid zorgvuldig controleren. In geval van problemen met de gezondheid van mannen, moet u zeker contact opnemen met een uroloog-androloog.